Hotel

nhow Rotterdam

Molsbergen Development was namens eigenaar Rabo Vastgoedgroep verantwoordelijk voor de aansturing van de managementovereenkomst van het nhow hotel, een 4-sterren lifestyle hotel met als thema architectuur en kunst in gebouw De Rotterdam. nhow Rotterdam, onderdeel van NH hoteles, is onder meer uniek vanwege het interieur ontwerp: het eerste hotel van de hand van OMA/Rem Koolhaas. Een ontwerp dat in 2014 beloond werd met de ‘Best Hotel Design’ award.

1e hotelontwerp van Rem Koolhaas/OMA

Ten behoeve van de verkoop van De Rotterdam is in 2016 door ons de management overeenkomst met nhow omgezet naar een huurovereenkomst.

Naast 278 hotelkamers en suites beschikte het hotel bij oplevering in 2013 over zo’n 1.000 m2 congres- en eventfaciliteiten. Deskundig asset management in combinatie met een professioneel team van de zijde van de exploitant, zorgde er al in 2016 voor dat de congresruimte is verdubbeld. Het resultaat van succesvolle exploitatie in een iconisch gebouw op een pracht plek. De uitbreiding is tevens ontworpen door OMA.

Niet voor niets hebben De Rotterdam en het hotel nhow Rotterdam bijgedragen aan de internationale aandacht voor de stad en worden zij in bijna alle rankings genoemd als ‘must see’ bij een bezoek aan Rotterdam; New York Times: 52 Places to Go in 2014, Lonely Planet, Rough Guide 2014: Top 10 Cities, Themost10.com: 10 Most Glamorous Buildings of the World, International Magazine Travel+Leisure: ‘a must-visit city for 2015’.

Meer informatie: www.nhowrotterdam.com

Partners
NH Hoteles
Rem Koolhaas/OMA
HSG
Rabo Vastgoedgroep

Eigenaar
Amundi, KFCC en Meritz