GARBE INSTITUTIONAL CAPITAL EN MOLSBERGEN DEVELOPMENT VERWERVEN WINKELCENTRUM MARIAHOEVE TE DEN HAAG  

GARBE Institutional Capital en Molsbergen Development hebben winkelcentrum Mariahoeve in Den Haag gekocht. GARBE Institutional Capital, Molsbergen Development, IMP en Focus Real Estate hebben hiertoe een samenwerkingsverband opgezet. Omdat het centrum enigszins is gedateerd, gaat de nieuwe eigenaar de komende tijd werken aan een ontwikkelplan. Insteek daarbij is een mixed-use project te realiseren, waarbij de gebruikers, de buurt en de gemeente Den Haag betrokken zullen worden.

Den Haag,  8 december 2020  –  GARBE Institutional Capital en Molsbergen Development hebben winkelcentrum Mariahoeve in Den Haag gekocht. GARBE Institutional Capital, Molsbergen Development, IMP en Focus Real Estate hebben hiertoe een samenwerkingsverband opgezet.

Het winkelcentrum is gelegen aan ‘t Kleine Loo en ligt centraal in de wijk Mariahoeve. Het centrum heeft uitstekende parkeervoorzieningen en is met name gericht op de verkoop van dagelijkse benodigdheden.

Grote trekkers zijn Albert Heijn, Hoogvliet en Action. Op de eerste verdieping bevindt zich een gezondheidscentrum en een groot fitnesscentrum van Fit For Free. De horeca is belangrijk als sociale ontmoetingsplek voor de buurt. Door de mix van voorzieningen functioneert het winkelcentrum goed.

Omdat het centrum enigszins is gedateerd, gaat de nieuwe eigenaar de komende tijd werken aan een ontwikkelplan.

Insteek daarbij is een mixed-use project te realiseren, waarbij de gebruikers, de buurt en de gemeente Den Haag betrokken zullen worden.  

Het asset management wordt verzorgd door GARBE Institutional Capital. Molsbergen Development zal het ontwikkelmanagement uitvoeren.

De aankoop is mede mogelijk gemaakt door een financiering van Hamburg Commercial Bank AG.

….

Adviseurs van koper zijn Pels Rijcken, Deloitte, Van der Stap Notarissen en Nijendijk Legal. Van Doorne trad op als juridisch adviseur van de financier Hamburg Commercial Bank. Bouwfonds Investment Management, die het vastgoed verkocht namens Vastgoed Capricorn, is commercieel geadviseerd door Vastgoed Centraal en juridisch door De Brauw Blackstone Westbroek. Focus Real Estate werd geadviseerd door Fakton.