Rotterdam

De Rotterdam

Programma
160.000 m² commercieel

Architect
Rem Koolhaas / OMA

Betrokken partijen
Rabo Vastgoedgroep
MAB Development
OVG
Amvest
NH Hoteles
Q-Park
Gemeente Rotterdam
FGH Bank
Strabag/Züblin

Oplevering
2016

Eigenaar
Amundi, KFCC en Meritz

De Rotterdam, een icoon op de Wilhelminapier naar ontwerp van Rem Koolhaas / OMA met circa 60.000 m2 kantoren, een door OMA ontworpen design hotel met 280 kamers, 240 woningen, horeca, leisure en een parkeergarage. Gerealiseerd i.s.m. partners als Rabo Vastgoedgroep, FGH Bank, OVG, Amvest, NH Hoteles, Q-Park, de Gemeente Rotterdam, 7 verschillende aannemers en ruim 100 andere vastgoedexperts.

Best Tall Building in Europe 2014

Vanaf de acquisitie door MAB Development in 1998 tot en met de verkoop in 2016 van dit grootste multifunctionele gebouw in Nederland, hebben wij deze ontwikkeling aangestuurd. Acquisitie, ontwerp, realisatie, commerciële invulling, verhuur tot uiteindelijk de succesvolle verkoop van het project aan een consortium van Koreaanse beleggers, vertegenwoordigd door Amundi Real Estate. Wij kennen echt elk detail, van elk onderdeel van dit 160.000 m2 omvattende project.

Highlights

  • De Rotterdam heeft een groot aantal (inter)nationale prijzen en nominaties gewonnen waaronder de prestigieuze award voor Best Tall Building in Europe (CTBUH).
  • Is tussen december 2009 en november 2013 gebouwd door 7 aannemers; op het hoogtepunt van de bouw waren er 800 man dagelijks op de bouw actief, het was destijds het grootste gebouw in aanbouw in Europa.
  • Is het dichtst bebouwde en dichtst bevolkte stukje Nederland op een kavel ter grootte van een voetbalveld.
  • 3 torens, op 7 meter afstand van elkaar, tot een hoogte van 150 meter met 7.588 verschillende ruimtes.
  • Huurders als: hotel nhow Rotterdam, hoofdkantoor Media Markt, restaurant HMB, Gemeente Rotterdam, Q-park, hoofdkantoor Nidera, Club Aqua Asia en Motion 10.
  • Dagelijks aantal mensen in het gebouw circa 4.500.
  • In totaal waren meer dan 100 partijen betrokken bij de totstandkoming van deze landmark van Rotterdam.

Meer informatie: www.derotterdam.nl

Grootste Single Assetverkoop in Nederland
In juni 2016 zijn de kantoren, het hotel en de parkeergarage verkocht aan een consortium van Koreaanse beleggers, vertegenwoordigd door Amundi Real Estate. Dit is tot op heden de grootste single asset verkoop in de Nederlandse geschiedenis.

Doorlooptijd
1998 – 2016

Betrokken partijen
OMA/Rem Koolhaas
Rabo Vastgoedgroep
MAB Development
OVG
Amvest
NH Hoteles
Q-Park
Gemeente Rotterdam
FGH Bank
Strabag/Züblin

Eigenaar
Amundi, KFCC en Meritz