Booking.com naar Oosterdokseiland, Amsterdam

Oosterdokseiland is met 225.000 m² één van de grootste binnenstedelijke projecten in West-Europa. De laatste kavel omvat in totaal 72.500 m², met publieke voorzieningen, appartementen en kantoorruimte voor Booking.com voor toekomstige groei. Op basis van haar ervaring met complexe multifunctionele ontwikkelingen, is Molsbergen Development namens eigenaar, BPD, betrokken bij de ontwikkeling en de commerciële structurering van deze binnenstedelijke toplocatie.

De kop van Oosterdokseiland in Amsterdam wordt een levendige omgeving waar mensen elkaar kunnen ontmoeten, inspireren, wonen, werken en recreëren. Vandaag is overeengekomen dat gebiedsontwikkelaar BPD deze laatste twee kavels van het gebied gaat realiseren. Oosterdokseiland is met 225.000 m² één van de grootste binnenstedelijke projecten in West-Europa. De laatste kavels bestaan uit een social hub, specifiek ontworpen om ontmoetingen te stimuleren. Het omvat in totaal 72.500 m², met publieke voorzieningen, appartementen en kantoorruimte voor Booking.com voor toekomstige groei. Naar verwachting wordt het gebied eind 2020 in gebruik genomen.

De ontwikkeling van het gebied is ruim vijftien jaar geleden gestart. Door vasthoudendheid en een sterk geloof in de plek, kan ondanks een vertraging in de crisisjaren nu gestart worden met de laatste twee kavels. Oosterdokseiland vormt een inspirerende mix van wonen, werken, studeren, recreëren en uitgaan voor inwoners van en bezoekers aan Amsterdam. De afgelopen jaren hebben onder meer Vodafone, TomTom en Takeaway.com zich hier gevestigd. Voorzieningen als het conservatorium, de Openbare Bibliotheek, een hotel en horeca maken het gebied aantrekkelijk voor een breed publiek.

Wethouder Grondzaken Eric van der Burg: “Oosterdokseiland is een mooie, centrale plek om te wonen, werken en te ontspannen vlakbij het Centraal Station. Wij zijn blij dat we hier een duurzame openbare ruimte en woonlocatie kunnen creëren. Als ook dat we Booking.com, dat zijn wortels in Amsterdam heeft liggen, een locatie kunnen bieden die past bij de groei en innovatieve manier van werken van het bedrijf. Onderlinge samenhang en menging van functies zijn het uitgangspunt van dit project. ”

Jeroen Galle, projectdirecteur ODE namens BPD: “De laatste jaren is Oosterdokseiland uitgegroeid tot een dynamische plek waar dagelijks vele honderden mensen komen om te werken, wonen en ook uit te gaan. Het is  een eigentijds onderdeel geworden van  de binnenstad van Amsterdam. Dit laatste deelplan, ontworpen door UN Studio/Ben van Berkel, is het sluitstuk  voor de totstandkoming van dit gebied, met uitzicht over het Oosterdok, het IJ en de oude binnenstad”.