De Rotterdam in Madurodam

Op uitnodiging van Dorien Korsten waren wij afgelopen vrijdag met ons oud MAB collega Jos Melchers in Madurodam om De Rotterdam in “groot” miniatuurformaat te bekijken. De kleinere versie van De Rotterdam staat in het nieuwe Rotterdamse deel van Madurodam. Het was heel bijzonder om een enthousiaste toelichting te krijgen over de totstandkoming en realisatie […]

Op uitnodiging van Dorien Korsten waren wij afgelopen vrijdag met ons oud MAB collega Jos Melchers in Madurodam om De Rotterdam in “groot” miniatuurformaat te bekijken.

De kleinere versie van De Rotterdam staat in het nieuwe Rotterdamse deel van Madurodam. Het was heel bijzonder om een enthousiaste toelichting te krijgen over de totstandkoming en realisatie van dit project.

Ruim 10 jaar geleden werd het iconische gebouw De Rotterdam opgeleverd. Een ontwerp van het architectenbureau OMA, met 160.000 m2 het grootste mixed use gebouw van Nederland op een unieke zichtlocatie aan de Maas. Ook in Madurodam is De Rotterdam weer het grootste gebouw en zelfs als miniatuur is het project indrukwekkend.

Mischa Molsbergen was vanaf 1998 als ontwikkelaar van MAB bij de ontwikkeling betrokken. Molsbergen Development heeft het project namens de Rabo Vastgoedgroep afgerond en in 2016 verkocht.