Hoofdkantoor Media Markt in De Rotterdam

Media Markt – Saturn Holding Nederland huurt ca 7.000 m² .

Mischa Molsbergen, van Molsbergen Development en namens de Rabo Vastgoedgroep Project Directeur De Rotterdam: “Met deze transactie verbinden we opnieuw een hele grote en sterke naam aan De Rotterdam.”

De Rotterdam I BV heeft een langjarig huurcontract afgesloten met Media Markt – Saturn Holding Nederland voor de huur van circa 7.000 m² kantoorruimte in gebouw De Rotterdam. Op de 35e tot en met 40e verdieping van het gebouw aan de Wilhelminakade wordt het hoofdkantoor van Media Markt – Saturn Holding Nederland gevestigd, circa 350 medewerkers krijgen hier een nieuwe werkplek. Het gebouw is hiermee voor 95% verhuurd. Naar verwachting zal de nieuwe huurder medio juni 2016 haar intrek in het gebouw nemen. De Rotterdam is een ontwikkeling van De Rotterdam I BV, onderdeel van de Rabo Vastgoedgroep. Het ontwerp van De Rotterdam is van OMA/Rem Koolhaas. De Rotterdam is met 60.000 m² kantoor, zo’n 1.500 m² horeca, een nhow hotel met 278 kamers, een parkeergarage met plaats voor zo’n 670 auto’s en 240 woningen, een verticale stad op de Wilhelminapier.

Media Markt – Saturn Holding is momenteel gevestigd in een gebouw aan het Rotterdamse Prins Alexanderplein. Om het groeiende aantal medewerkers een goede en moderne werkplek te bieden, ontstond de vraag naar extra ruimte. Ook grijpt de organisatie de verhuizing aan om te kunnen werken volgens de principes van ‘het nieuwe werken’: open en flexibel.

Rob Janssen, CFO Media Markt – Saturn Holding Nederland: “Wij zijn zeventien jaar geleden met ons hoofdkantoor en de eerste winkel in Rotterdam gestart. De nuchtere Rotterdamse werkmentaliteit zit inmiddels diep geworteld en is onderdeel geworden van onze bedrijfscultuur. Wij zijn blij dat we de komende jaren verder kunnen werken aan ons succes vanuit een inspirerend gebouw in een prachtige stad”.

Mischa Molsbergen, van Molsbergen Development en namens de Rabo Vastgoedgroep Project Directeur De Rotterdam: “Met deze transactie verbinden we opnieuw een hele grote en sterke naam aan De Rotterdam. Media Markt – Saturn Holding Nederland is een geweldige huurder die, met de 350 medewerkers die in het gebouw gevestigd zullen worden, veel dynamiek in en om het gebouw zal brengen.”

Molsbergen Development verzorgt namens Rabo Vastgoedgroep het asset- en ontwikkelingsmanagement van de Rotterdamse portfolio: De Rotterdam, FIRST en Cool63. Pels Rijcken heeft deze transactie begeleid namens de verhuurder. Verhurend makelaars zijn DTZ Zadelhoff en Jones Lang LaSalle. De huurder is geadviseerd door Nauta Dutilh en CBRE, die eveneens de opdracht heeft gekregen voor het projectmanagement van het interieur.

Media Markt – Saturn Holding Nederland
Is een onderdeel van de Metrogroep, welke een aparte notering heeft op de beurs van Frankfurt. De Metro Group is één van de grootste retailorganisaties ter wereld met 250.000 werknemers en een omzet van ruim 60 miljard euro. Media Markt-Saturn is, met ruim 1000 winkels in 15 landen, de grootste keten op het gebied van consumentenelektronica in Europa en Nederland. In Nederland werd in 1999 de eerste winkel geopend in Rotterdam. Media Markt – Saturn Holding heeft drie sterke merken onder één dak: Media Markt, Redcoon en iBood.